Säkerhetsdörrar

Säkerhetsdörrar från
Svenska Skydd

Vi erbjuder marknadens bästa säkerhetsdörrar – Svenska Skydd MK3. Vi tillverkar våra säkerhetsdörrar själva och levererar dörrarna i alla tänkbara utföranden och utseenden. Hos oss hittar du även säkerhetsdörren för utomhusbruk med ett U-värde på endast 0,82.

Tryggt och trivsamt med säkerhetsdörr

Varför väljer många en säkerhetsdörr? I de mer tätbefolkade områdena är det mer vanligt med lägenhetsinbrott där tjuvar oftast tar sig in via dörren till lägenheten. Den främsta orsaken till att många väljer att byta sina äldre dörrar till en säkerhetsdörr är just för att förhindra att inbrott sker.

Men fler fördelar kommer med en säkerhetsdörr som ökar trivseln i fastigheten.


Ljudisolering.

Ljudisolering.

Du behöver inte längre störas av spring och annat ljud från trapphuset.
Brandskydd.

Brandskydd.

Vid brand bromsar en säkerhetsdörr elden vilket kan vara avgörande mellan liv och död.

Luktisolering.

Luktisolering.

En säkerhetsdörr hindrar exempelvis matos från att sprida sig ut till trapphuset.
Isolering av värme.

Isolering av värme.

En säkerhetsdörr isolerar värme vilket sänker energikostnader och är därmed snäll mot vår miljö!

Välj Svenska Skydd säkerhetsdörrar

Vi tillverkar våra säkerhetsdörrar i vår fabrik i Eskilstuna där grunden är en laminerad ståldörr. Utseende och finish går helt i linje med dina önskemål och fastighetens miljö. Vi levererar säkerhetsdörrar i alla möjliga utföranden. Vår säkerhetsdörr är certifierad enligt nya Europa Standarden EN-1627. Svenska Skydd startade sin verksamhet 1995. Affärsidén var att förse fastighetsägare med marknadens bästa säkerhetsdörrar. Genom åren har våra produkter och tjänster utökat och idag arbetar vi mot två kundsegment, bostadsbolag/fastighetsägare samt bostadsrättsföreningar. Vid en upphandling av t ex säkerhetsdörrar finns vi behjälpliga med vår gedigna kunskap, vad man bör tänka på vid en trapphusrenovering eller hur man går tillväga när man ska måla om sitt trapphus. Vi har egen anställd personal där vi har ett nära samarbete genom hela arbetsprocessen med projektledare, produktionsledare och arbetsledare. Det skapar trygghet och en nära dialog med beställaren, från avtal till slutbesiktning. Vid en trapphusrenovering är det många olika moment som skall utföras i trapphuset. Nya säkerhetsdörrar, trapphusmålning, armaturer, eldragningar, renovering av hisskorg, slipning av golv och kanske installation av nya fastighetsboxar. Vi tillhandahåller en dedikerad projektledare till föreningen som håller samman hela entreprenaden så att det ska bli så smidigt som möjligt för styrelsen.

Säkerhetsdörrens egenskaper och klassningar

Det finns olika klasser och standarder på säkerhetsdörrar. Tidigare klassades dörrarna enligt Svensk Standard i klass 1-4, exempelvis klass 2 enligt SS 817345. Denna standard har utgått. Den nu gällande standarden är SS EN-1627, vilket är en europeisk standard, där inbrottsklasserna benämns med prefixet RC (Resistance Class på engelska) eller MK (Motståndsklass på svenska) samt det nummer i vilken klass den är provad i. Klasserna kan vara RC2, RC3 samt RC4 där den vanligaste till lägenheter är RC3. Enligt Boverkets riktlinjer skall en nyinstallerad säkerhetsdörr till lägenhet vara brandklassad och brandgastät. Vår dörr håller brandklass EI30 vilket betyder att den kan bromsa en brand i minst 30 minuter. Den är även brandgastät enligt Sa och Sm.


En lättskött och tålig säkerhetsdörr

Vår säkerhetsdörr är tillverkad i laminerad stålplåt som är lättskött och tålig. Dörren levereras med en kraftig och stabil stålkarm. Med moderna laminat och färgalternativ formar vi dörren helt efter kundens önskemål.

Vi har dessutom utökat vårt sortiment med flera nya laminat som har en känsla av äkta trä.

Dörren levereras komplett med en stabil karm och förutom att den stänger ute ovälkomna gäster slipper du störas av ljud från trapphuset och matos från grannarna. Vi hjälper givetvis till med montering av din nya dörr.

Läs mer om våra standarddörrar

Säkerhetsdörr anpassad efter originaldörren

Begreppet specialdörr innebär att vi anpassar den nya säkerhetsdörren efter originaldörrana i fastigheten, oavsett tidsepok och utseende. Det kan vara allt ifrån ståtliga pardörrar med vackra överljus till en avskalad och stram dörr från 1930 med ett enklare listverk. Även om vi nytillverkar säkerhetsdörrar så vill vi att det ska kännas gedigna och gamla. Därför har vi valt att platsmåla våra säkerhetsdörrar ute i trapphuset. På så sätt får vi fram den äkta känslan.

Oavsett vilket utseende din dörr har eller från vilken tidsepok den kommer ifrån, så återskapar vi den. Det kan handla om allt från ståtliga pardörrar med vackra överljus till en mera avskalad och stram dörr från 1930-talet. Vi nytillverkar dörrar som känns genuina. Alla dörrar platsmålas för att vi ska få till den rätta känslan. Med vår specialdörr får du en säkerhetsdörr med hög kvalité samtidigt som fastighetens kulturarv bevaras.

Läs mer om våra specialdörrar


Ny säkerhetsdörr för utomhusbruk

Säkerhetsdörr Svenska Skydd MK3 YD är den första svenska säkerhetsdörren för utomhusbruk som har ett så lågt U-värde på endast 0,82. Det innebär att den klarar av höga isoleringskrav. Dörren håller kylan ute, minskar uppvärmningskostnaden och sparar därmed på miljön, samtidigt som den förebygger inbrott, bränder och stänger ute oljud.

Läs mer om våra utomhussäkerhetsdörrar

Vanliga frågor och svar om säkerhetsdörrar

1Varför ska jag ha en säkerhetsdörr?
Äldre dörrar är enkla att bryta sig igenom och ett larm påskyndar endast en tjuvs vistelse i bostaden. En säkerhetsdörr i kraftfullt stål är inbrottssäker, brandsäker och varken ljud eller oönskad doft tränger sig in över tröskeln. En säkerhetsdörr höjer dessutom värdet på din bostad och framförallt boendekomforten. Det första du kommer att märka när du skaffar en säkerhetsdörr är tystnaden. Dörrens konstruktion tar effektivt bort störande ljud från trappuppgången. När du stängt dörren kommer varken tjuvar, ljud, drag eller andra obehagligheter, t ex eldsvåda eller grannens matos, över tröskeln. Isoleringen i dörrbladet och tätningen mellan karm och dörrblad gör också att du kan sänka din energikostnad.
2Vad kostar en säkerhetsdörr?
Vad en säkerhetsdörr kommer att kosta dig kan variera beroende på vilken typ av säkerhetsdörr du önskar. Kontakta oss via vårt kontaktformulär eller ring oss på 0200-76 76 76 så hjälper vi dig.
3Vad ingår när jag köper en säkerhetsdörr?
När du köper en vår säkerhetsdörr MK 3 ingår dörren och montering samt ett säkerhetspaket som innehåller: - Säkerhetsbrevlåda i lackerad plåt med insyns-, inbrotts- och brandskyddd. - Dörrspärr - Överfallsskydd som gör att dörren endast kan öppnas med en glipa. Dagens motsvarighet till dörrkedja. Brandvarnare - Larmar för både synlig och onsynlig rök med stark signal. Nyckelbricka - En unik numrerad bricka som ökar möjligheterna till att få tillbaka dina tappade nycklar. Brandfilt - Ett bra släckredskap för mindre bränder i din bostad, t.ex vid brand i kläder eller i samband med matlagning.

Svenska skydds kontor

Svenska Skydd har kontor i Stockholm, Göteborg, Eskilstuna, Helsingborg, Norrköping och Uppsala. Om du vill komma i kontakt med något av våra kontor kan du hitta kontaktuppgifter eller använda kontaktformuläret under Kontakta oss