Offert

Fyll i offertförfrågan nedan, så kontaktar vi dig inom kort!


Vad är du intresserad av?
Offert

Garageportar

Garageportar
för alla behov

Våra garageportar är både säkra och stabila i konstruktionen och vi tillverkar alla garageportar med mycket höga kvalitetskrav. Vi erbjuder optimala lösningar för garageportar som är anpassade efter dina behov och förutsättningar.

Hitta din garageport

Det finns en rad av olika garageportar och vilken typ just du ska välja beror på en mängd olika faktorer.

  • Har du varm- eller kallgarage? Vad använder du garaget till? Oavsett om du har varm- eller kallgarage så påverkar det valet av garageport. Har du ett varmgarage är det viktigt att den garageport du väjer är välisolerad. Det gäller förvisso även om du har ett kallgarage så att åtminstone den värsta kylan stängs ute. Om garaget används till mer än bara förvaring, såsom hobbyverksamhet så ökar behovet av isolering och ett fönster skulle kunna passa så att mera ljus kommer in.
  • Säkerhet. Vad gäller inbrottsskydd så är det inte lika vanligt bland garageportar som entrédörrar, men ha det i åtanke när du ska välja ny port. Har du garaget som en förvaringsplats? Se då till att din garageport är stabil och har kraftigt lås för att minimera risken för inbrott.
  • Utrymme. Olika garageportar tar upp olika mycket utrymme och det är stor skillnad mellan en vipport eller en slagport samt en rullport eller takskjutsport.

Olika typer av garageportar

Det finns olika typer av garageportar som namnges utefter det sätt du öppnar dem på. Samtliga med smarta lösningar och flera fördelar. Välj vilken som passar dig bäst.

  • Slagport är den traditionella garageporten. Den består av två dörrar där den ena dörren låses med spanjolett och den andra fungerar precis som en vanlig dörr. Denna port kräver inget utrymme inne i garaget och kräver ingen inbyggnadshöjd. Nackdelen här kan vara under vintern då du måste skotta innan du kan öppna garageporten.
  • Vipporten är vår mest säljande garageport och öppnas genom att du drar porten via ett handtag uppåt, alternativt med en automatisk portöppnare. Fördelen med denna garageport är att den innehåller få rörliga delar, dock så kräver den en del utrymme både framför och inuti garaget.
  • Takskjutporten är en smidig konstruktion med flera fördelar. Den passar de flesta öppningar, även de med upp till 6 meters bredd. Automatisk öppning är något som passar denna port bra.

Kvalitativa garageportar

Svenska Skydd erbjuder olika typer av garageportar, då behovet är olika från kund till kund. För en fastighetsägare kan infartsbredden stå i fokus, medan maximalt utrymme inuti garaget är viktigt för en annan. Oavsett vilka behov du har så löser vi det.

Våra garageportar håller hög kvalitet och är dessutom godkända enligt europastandarden EN-13241-1.

Dieden Favorit

Vi rekommenderar Dieden, en av Sveriges mest sålda garageport, då vi tycker att den håller hög kvalité.

Dieden är en mycket populär vipport. Garageporten är utrustad med en patenterad, helt inkapslad tryckfjäder och stannar alltid i önskat läge tack vare sin perfekta balansering. Garageport Dieden Favorit kombinerar klassisk design med trygghet och funktion. Med stor valmöjlighet mellan färger och ytbehandlingar av högsta klass, så står valet mellan en lackerad stålplåt eller stuckaterad aluminiumplåt.

Andra högkvalitativa garageportar från Dieden är Torup, Dalby, Djursholm och Bohus. Dessa kommer i elegant design i trä med vackra speglar.

Aperto portöppnare

Till alla våra garageportar passar Aperto portöppnare. Den öppnar och stänger garageporten med mjukstart och mjukstopp samt känner av hinder och stannar på mindre än 0,5 sekunder, vilket gör den mycket pålitlig och säker.


Vanliga frågor och svar om garageportar

1Hur ska jag tänka när jag väljer garageport?
Det finns en rad olika faktorer du bör tänka på när du ska välja garageport. Det är faktorer som hur du vill att utrymmet ska brukas – förvaring eller hobbyverksamhet? Är det ett varm- eller kallgarage? Vi hjälper dig att hitta den lösning som mest går i linje med dina behov. Ring oss på 0200-76 76 76, och berätta mer om dina funderingar så hjälper vi dig.
2På vilka garageportar fungerar en motoröppnare?
Det fungerar på i princip alla garageportar och det brukar vara standard för takskjutportar och rullportar. Automatiska portöppnare går att installeras på vipportar och slagportar. Vi rekommenderar Aperto portöppnare. Den fungerar till alla våra garageportar.
3Kommer garageporten i bestämda mått, eller görs en garageport helt utefter måtten på öppningen?
En garageport måttbeställs så att den passar alla möjliga behov och konstruktioner på hus.