Offert

Fyll i offertförfrågan nedan, så kontaktar vi dig inom kort!

Vad är du intresserad av?
Offert

Postboxar

Godkända
postboxar

Postboxar i entrén, eller fastighetsboxar som de också kallas, underlättar posthanteringen och bidrar även till säkerheten för de boende i en fastighet. Fastighetsboxarna från Svenska Skydd finns i olika modeller för att passa in i alla sorters trapphus och de är alla P-godkända.

Postboxar blir allt mer vanligt

Allt fler flerfamiljshus väljer att installera fastighetsboxar vid entrén då dem medför flera uppskattade fördelar. En fastighetsbox underlättar dels postens arbete med att dela ut post men den gör det också möjligt för boende att ta emot större försändelser då boxen måste rymma åtminstone 8 cm tjocka försändelser. Att ha en fastighetsbox istället för ett brevinkast ökar säkerheten för de boende, samt att lägenhetsdörrarnas ljudisolering blir bättre.

Riktlinjer och rekommendationer för fastighetsboxar

Fastighetsboxar finns i flera olika modeller och det finns riktlinjer och rekommendationer för vilka minimimått som gäller, hur de ska vara monterade och hur de ska utformas i övrigt. Dessa riktlinjer och rekommendationer har tagits fram av Postnord AB, Bring/Citymail, Fria Postoperatörers Förbund och de fackliga organisationerna.

Vanligtvis rekommenderas fastighetsboxar med liggande fack. Boxarna ska vara försedd med en central öppning och låsning då det underlättar postsorteringen. Numreringen ska börja längts ner till vänster med första lägenheten på första våningen, sedan fortsätter det uppåt, rad för rad, med början längst ner.

P-godkända postboxar

Det finns krav för att en fastighetsbox ska bli så kallad P-godkänd. Dessa krav har tagits fram av Forum för Fastighetsboxar, företrädare för de som tillverkar och Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP). När en fastighetsbox testas kontrollerar man dess hållfasthet, säkerhet mot inbrott och funktionalitet. Alla våra fastighetsboxar är P-godkända.

Postboxar från Svenska Skydd

Alla entréer ser olika ut och därför erbjuder vi fastighetsboxar i olika modeller, kulörer och med olika inbyggnader så att det ska finnas en för varje fastighet. Vi föreslår alltid fabrikat av postboxar efter husets förutsättningar och vi har fastighetsboxar från Sono, Renz, ME-FA, Svenska Fastighetsboxar, Entréboxar, Boxit Design och Din Box i vårt sortiment.