Svenska Skydds säkra dörr för utomhusbruk

Svenska Skydd MK3 YD är den ultimata miljövänliga säkerhetsdörren för utomhusbruk med enastående isoleringsegenskaper. Med ett U-värde på 0,82 håller den kylan ute och sparar energi samtidigt som den skyddar mot inbrott, brand och ljud.

Svenska Skydd MK3 YD

Säkerhetsdörr för utomhusbruk från Svenska Skydd.

Svenska Skydd MK3 YD är den första svenska säkerhetsdörren gjord för utomhusbruk. Den har ett lågt U-värde på 0,82 vilket gör dörren energieffektiv med en bra isoleringsförmåga.

Dörren är konstruerad med flera viktiga säkerhetsfunktioner för att ge en stabil och pålitlig lösning. Hakregellåset, bakkantssäkringarna och den robusta stålkarmen är utformade för att förhindra inbrott och säkerställa maximal skyddsnivå. Dessutom är gångjärnen förzinkade för att förbättra hållbarheten och motståndskraften.

Svenska Skydd MK3 YD har en säkerhetsklassificering på MK3 enligt den europeiska standarden SS-EN 1627 vilket innebär att dörren har genomgått omfattande tester och uppfyller kraven för att erbjuda en hög nivå av säkerhet.

Med sin robusta konstruktion och pålitliga säkerhetsklassning är Svenska Skydd MK3 YD en pålitlig lösning för de som vill ha en säkerhetsdörr med utmärkt stabilitet och skyddande egenskaper.

Kontakta oss

Vad är du intresserad av
Gråa säkerhetsdörrar från Svenska Skydd i en trappuppgång.

Egenskaper och klassningar

Säkerhetsdörrar finns i olika klasser och standarder. Tidigare användes Svensk Standard för att klassificera dörrarna, med klassificeringen 1-4 enligt SS 817345. Denna standard har numera utgått och den aktuella standarden är SS EN-1627, en europeisk standard där inbrottsklasserna betecknas med prefixen RC (Resistance Class på engelska) eller MK (Motståndsklass på svenska), följt av det nummer som representerar klassen den har testats i. Klasserna kan vara RC2, RC3 och RC4, där RC3 är den vanligaste för lägenheter.

Vår dörr håller brandklass EI 30, vilket innebär att den har förmågan att motstå en brand i minst 30 minuter.

Vanliga frågor och svar om dörr för utomhusbruk

Ett U-värde är måttet för att utläsa dörrens energieffektivitet. Ju lägre U-värde desto mer energieffektiv är dörren, och som i sin tur innebär större isoleringsförmåga. Vår säkerhetsdörr för utomhusbruk har alltså ett U-värde på endast 0,82 vilket är väldigt lågt. Dörren har därmed en stor isoleringsförmåga och den sparar därmed på uppvärmningskostnaderna och miljön.

Vi levererar våra dörrar i alla möjliga utföranden. Svenska Skydd MK3 YD levereras i valfri NCS kulör och kan även fås med träpanel.