Offert

Fyll i offertförfrågan nedan, så kontaktar vi dig inom kort!

Vad är du intresserad av?
Offert

Säkerhetsdörr Utomhusbruk

Svenska skydds säkra dörr för
Utomhusbruk

Svenska skydd MK3 YD är den första svenska säkerhetsdörren för utomhusbruk som har ett så lågt U-värde på endast 0,82. Den håller kylan utanför och sparar in på uppvärmningskostnader, vilket gör den miljövänlig. Dörren har samma egenskaper som en vanlig säkerhetsdörr gällande inbrott, brand och ljud.


Svenska Skydd MK3 YD

Svenska Skydd MK3 YD är den första svenska säkerhetsdörren gjord för utomhusbruk med så lågt U-värde som 0,82. Dörrens konstruktion gör den väldigt stabil med hakregellås, bakkantssäkringar och stabil stålkarm samt förzinkade gångjärn. Svenska Skydd MK3 YD har säkerhetsklass 3E det vill säga Europaklass SS-EN 1627.

TEKNISK SPECIFIKATION SVENSKA SKYDD MK3 YD

Dörrblad

Tjocklek 76 mm
Material Trä, industrilackerad
Konstruktion Dörrbladets gångjärn är justerbara i höjd och sidled. Säkrade med 6 st bakkantssäkringar i dörrbladets bakkant. Dörrblad är försett med nödvändiga förstärkningar och för inbrottskydd. Spår för tätningslist.

Karm

Material Industrilackerad träkarm med spår för tätningslist.
Tröskel Massiv ek på aluminiumplatta
Konstruktion Karmarna är tillverkade för eftermontage ; montadgeprofil eller karmhylsa.
Kulör NCS S0502-Y

Egenskaper

Säkerhetsklass Motstår praktiskt inbrottsförsök enl klass 3 enl. SS-EN 1627. Total testtid* 20 min varav effektiv angreppstid 5 min. Angrepp med verktyg som skruvmejsel, kofot, kilar, etc. *Att man skiljer på total tid och angreppstid ger testpersonen möjlighet att ta paus för att vila och tänka igenom nästa steg.
Brandklass EI 30
Ljudklass R'w 35 dB
U-värde 0,82 w/m²K
Standardutförande Levereras komplett med karm och tätningslist. Huvudlås Klass 3. Extralås Klass 3.

Egenskaper och klassningar

Det finns olika klasser och standarder på säkerhetsdörrar. Tidigare klassades dörrarna enligt Svensk Standard i klass 1-4, exempelvis klass 2 enligt SS 817345. Denna standard har utgått. Den nu gällande standarden är SS EN-1627, vilket är en europeisk standard, där inbrottsklasserna benämns med prefixet RC (Resistance Class på engelska) eller MK (Motståndsklass på svenska) samt det nummer i vilken klass den är provad i. Klasserna kan vara RC2, RC3 samt RC4 där den vanligaste till lägenheter är RC3. Enligt Boverkets riktlinjer skall en nyinstallerad säkerhetsdörr till lägenhet vara brandklassad och brandgastät. Vår dörr håller brandklass EI30 vilket betyder att den kan bromsa en brand i minst 30 minuter. Den är även brandgastät enligt Sa och Sm.

Referenser

Vi har hjälpt flera hushåll med nya säkerhetsdörrar för utomhusbruk och skapat en tryggare hem åt de boende. Läs våra referenser.

Att tänka på inför köp

Din nya säkerhetsdörr bör åtminstone uppfylla klass 3 om syftet är att skaffa dig ett bra inbrottsskydd. Vi anser att man inte bör ha en säkerhetsdörr med högre klass än klass 3, då detta kan försvåra arbetet vid nödsituationer för räddningstjänst, brandförsvaret eller liknande. Vi tycker att liv går före materiella ting.

Vanliga frågor och svar om dörr för utomhusbruk

1Er säkerhetsdörr för utomhusbruk har U-värde 0,82. Vad betyder det?
Ett U-värde är måttet för att utläsa dörrens energieffektivitet. Ju lägre U-värde desto mer energieffektivt är dörren, och som i sin tur innebär större isoleringsförmåga. Vår säkerhetsdörr för utomhusbruk har alltså ett U-värde på endast 0,82 vilket är väldigt lågt. Dörren har därmed en stor isoleringsförmåga och den sparar därmed på uppvärmningskostnaderna och miljön.
2I vilka utföranden kan jag få min säkerhetsdörr för utomhusbruk?
Vi levererar våra dörrar i alla möjliga utföranden. Svenska Skydd MK3 YD levereras i valfri NCS kulör och kan även fås med träpanel.