Offert

Fyll i offertförfrågan nedan, så kontaktar vi dig inom kort!

Vad är du intresserad av?
Offert

Ståldörr


Ståldörr

Vi tillverkar våra ståldörrar i egen fabrik och kan leverera både dörrar med standardutseende eller anpassade till ditt trapphus utseende, så att du både kan ha en fin dörr och en som uppfyller de klassningskrav man ställer på en modern ståldörr.


Grunden i Svenska skydds säkerhetsdörrar är alltid en laminerad ståldörr som tillverkas på vår fabrik i Eskilstuna. Vi levererar ståldörrar i en stor mängd utföranden som är certifierade enligt den nya Europeiska standarden EN-1627. En ståldörr från Svenska skydd både dämpar ljud från trapphuset, hindrar matos från att sprida sig till eller från trapphuset och isolerar värme vilket kan sänka dina energikostnader.

TEKNISK SPECIFIKATION SVENSKA SKYDD MK3

Dörrblad

Tjocklek 55 mm
Material Aluzinkbehandlad, foliebelagd stålplåt
Konstruktion Dörrplåtarna fogas samman genom limning Dörrbladets gångjärn är justerbara i höjdled och säkrade med 2 tappar i dörrbladets bakkant Dörrblad är försett med nödvändiga förstärkningar för inbrottsskydd.

Karm

Material Pulverlackerad kallvalsad stålplåt, profilvalsad med spår för tätningslist.
Tröskel Massiv ek på stålplatta
Konstruktion Karmarna är tillverkade för eftermontage ; montageprofil eller karmhylsa.
Kulör NCS S0502-Y

Egenskaper

Säkerhetsklass Motstår praktiskt inbrottsförsök enl klass 3 enl. SS-EN 1627. Total testtid* 20 min varav effektiv angreppstid 5 min. Angrepp med verktyg som skruvmejsel, kofot, kilar, etc. *Att man skiljer på total tid och angreppstid ger testpersonen möjlighet att ta paus för att vila och tänka igenom nästa steg.
Brandklass EI 30/E 60 / A 60, EI 30/A 30 med brevinkast
Röktäthetsklass (brandgastäthetsklass) Sa och Sm
Ljudklass R’w 35 dB med monterad tätningslist i karm, tröskel och överfals
U-värde
Standardutförande Levereras komplett med karm och tätningslist. Huvudlås Klass 3. Extralås Klass 3.

Den moderna ståldörren

Vår säkerhetsdörr är tillverkad i laminerad stålplåt som är lättskött och tålig. Dörren levereras med en kraftig och stabil stålkarm. Med moderna laminat och färgalternativ formar vi dörren helt efter kundens önskemål. Vi har dessutom utökat vårt sortiment med flera nya laminat som har en känsla av äkta trä. Dörren levereras komplett med en stabil karm och förutom att den stänger ute ovälkomna gäster slipper du störas av ljud från trapphuset och matos från grannarna. Vi hjälper givetvis till med montering av din nya dörr.

Ståldörr anpassad efter orginaldörren

Svenska skydd levererar säkerhetsdörrar anpassade efter utseendet på dörrarna i trapphuset. Allt ifrån ståtliga pardörrar med vackra överljus till en avskalad och stram dörr från 1930 med ett enklare listverk. Nytillverkade dörrar ska ändå kunna kännas gedigna och gamla. Därför platsmålar vi våra specialdörrar i trapphuset. På så sätt behåller vi känslan trapphuset har idag.

Vanliga frågor och svar om ståldörrar

1Hur lång tid tar det att montera säkerhetsdörrar?
Montering av en säkerhetsdörr i standardutförande tar cirka 2 timmar.
2Vilka laminat finns till en ståldörr?
Vi har flera laminat att välja mellan och vi har nu utökat vårt sortiment med laminat med äkta träkänsla. Vad är du intresserad av? Ring oss på 0200 76 76 76 så kan vi berätta mer.