En lättskött och tålig
säkerhetsdörr

Med en dörr från Svenska Skydd till lägenhetsentrén skapar du dig ett tryggare och mera bekvämt boende. Våra dörrar består av trämönstrad eller lackerad stålplåt som effektivt dämpar störande ljud från trapphuset och gör det svårt för ovälkomna gäster att ta sig in.

Standarddörr

Grunden är en trämönstrad eller lackerad stålplåt som vi sedan levererar i alla möjliga utföranden så att den ska passa dina önskemål och miljö. Vi har dessutom utökat vårt sortiment med nya laminat i äkta träkänsla. Dörren levereras komplett med en stabil karm och förutom att den stänger ute ovälkomna gäster slipper du störas av ljud från trapphuset och matos från grannarna. Vi hjälper givetvis till med montering av din nya dörr.

Våra
laminatEgenskaper och
klassningar

Det finns olika klasser och standarder på säkerhetsdörrar. Tidigare klassades dörrarna enligt Svensk Standard i klass 1-4, exempelvis klass 2 enligt SS 817345. Denna standard har utgått. Den nu gällande standarden är SS EN-1627, vilket är en europeisk standard, där inbrottsklasserna benämns med prefixet RC (Resistance Class på engelska) eller MK (Motståndsklass på svenska) samt det nummer i vilken klass den är provad i. Klasserna kan vara RC2, RC3 samt RC4 där den vanligaste till lägenheter är RC3. Enligt Boverkets riktlinjer skall en nyinstallerad säkerhetsdörr till lägenhet vara brandklassad och brandgastät. Vår dörr håller brandklass EI2 15/EW 30 vilket betyder att den kan bromsa en brand i minst 30 minuter. Den är även brandgastät enligt Sa och S200.

Vanliga frågor och svar om säkerhetsdörr standard

Hur lång tid tar det att montera säkerhetsdörrar?

Montering av en säkerhetsdörr i standardutförande tar cirka 2 timmar.


Vilka träslag kan vi välja mellan?

Vi har flera laminat att välja mellan och vi har nu utökat vårt sortiment med laminat med äkta träkänsla. Vad är du intresserad av? Ring oss på 0200 76 76 76 så kan vi berätta mer.