Vad är en säkerhetsdörr?

Vad är en
säkerhetsdörr?

Vad är egentligen definitionen av säkerhetsdörr? En säkerhetsdörr är en dörr som uppfyller kraven för inbrottsskydd enligt certifikatet SS EN-1627.

Eftersom det finns så många klassificeringar och olika typer av säkerhetsdörrar kan begreppen bli lite förvirrande. Vi ska försöka förklara begreppen.

Den nu gällande standarden för säkerhetsdörrar är SS EN-1627, vilket är en europeisk standard, där inbrottsklasserna benämns med prefixet RC (Resistance Class på engelska) eller MK (Motståndsklass på svenska) samt det nummer i vilken klass den är provad i. Klasserna kan vara RC2, RC3 samt RC4 där den vanligaste säkerhetsklassen för lägenheter är RC3. RC2 betyder att den uppfyller en total testtid på 15 minuter varav effektiv angreppstid är 3 minuter. RC3 uppfyller testtiden 20 minuter med effektiv angreppstid 5 minuter. RC4 uppfyller testtid 30 minuter med effektiv angreppstid 10 minuter. Testerna utförst av RISE i Borås. En nyinstallerad säkerhetsdörr ska vara brandgastät och brandklassad - enligt Boverkets regler. Vår säkerhetsdörr är klassad MK3 och brandklass EI30 vilket betyder att den kan bromsa en brand i minst 30 minuter. Den är även brandgastät enligt Sa och Sm.

Om Svenska Skydd

Svenska skydd har funnits sen 1995 och tillverkar dörrar i egen fabrik i Eskilstuna samt har kontor i flera delar av Sverige för att vara nära dig som kund. Vi är en rikstäckande leverantör av säkerhetsdörrar med stor erfarenhet och kunskap. Vi levererar säkerhetsdörrar i flera utföranden till både bostadsbolag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner.

Kontakta oss för offert eller svar på frågor

Kontakta oss på Svenska Skydd för att få en offert på säkerhetsdörrar eller svar på dina frågor om säkerhetsdörrar, antingen via telefon 0200-76 76 76 eller via formuläret ovan. Vi kan säkerhetsdörrar och finns här för att hjälpa dig.


Kontakt

Fyll i offertförfrågan nedan, så kontaktar vi dig inom kort!

Vad är du intresserad av?