Trapphus från 1950-talet

1950-talet var en spännande tid i arkitekturen och designen av trapphus i många byggnader. 

Här är några typiska drag och stilar som man kunde hitta i trapphus från 1950-talet.

Modernism

Under 1950-talet var modernismen en dominerande arkitektonisk stil. Trapphusen var ofta utformade med rena linjer, geometriska former och enkelhet i designen. Funktion och estetik gick hand i hand.

Materialval

Trapphusen från 1950-talet använde ofta material som var populära under den tiden, inklusive betong, stål och glas. Trappsteg och räcken kunde vara tillverkade av dessa material.

Belysning

Belysningen i trapphusen var vanligtvis integrerad i arkitekturen och använde ofta takmonterade armaturer eller vägglampor med en modernistisk design.

Färgsättning

Kulörer som var populära under 1950-talet, som pastellfärger och ljusa nyanser, användes ofta i trapphusens dekorationer och målning.

Konstnärliga element

Trapphusen kunde inkludera konstnärliga element som muralmålningar eller dekorationer i form av abstrakta mönster eller geometriska figurer.

Möblering

Vissa trapphus från 1950-talet kunde inkludera enklare möbler som bänkar eller avsatser för vila.

Det är viktigt att komma ihåg att trapphusens utseende och design kan variera beroende på byggnadens specifika arkitektoniska stil, region och ändamål. Dessa är generella kännetecken för trapphus från 1950-talet, men det fanns variationer beroende på olika faktorer.