Bosäkra trapphus

Vad innebär det att bosäkra trapphus?

Äldre lägenhetsdörrar kan se rejäla och pålitliga ut, men är allt som oftast dåliga ur inbrott, brand och ljud perspektiv. Inbrotts- och brandskyddet är i praktiken obefintligt. Oljud från trapphuset som upplevs som störande kommer också in i bostaden via lägenhetsdörren. Vintertid kommer kylan in och värmen går ut. Lagen föreskriver brand- och ljudklassade dörrar i nyproducerade lägenheter. Brand- och rökgastäta dörrar är också ett krav när man byter dörrar i äldre bostäder, så att samma skydd finns för alla fastigheter.

Genom krav, önskemål och erfarenheter från samtliga berörda myndigheter, förvaltare och lägenhetsinnehavare, har vi skapat ett koncept som ger praktisk säkerhet i alla led. Många har varit med vid utformningen av konceptet. Polisen, Brandförsvaret, Försäkringsbolagen, Research Institutes of Sweden, Svensk Brand och Säkerhetscertifiering, Posten och Fastighetsförvaltande organisationer i Sverige m.m.

Kontakta oss

Vad är du intresserad av

Säkerhetsdörrar

Vi levererar marknadens bästa säkerhetsdörrar som tillverkas i Eskilstuna. Dörrarna är testade och godkända enl SS EN-1627 med inbrott-, brand-, brandgas- och ljud. Med en säkerhetsdörr får du ett komfortabelt boende där lukt, ljud och drag försvinner från trapphuset. Det finns många laminat att välja mellan och vi har nu utökat vårt sortiment med laminat med äkta träkänsla. Laminat är reptåligt och lämpar sig bra i trapphusmiljöer.

Postboxar

Vi erbjuder postboxar från olika leverantörer och föreslår de som passar bäst in i just er fastighet med design och mått. Postboxarna finns i ett antal olika kulörer och alla är P-godkända och finns även med digitala namnskyltar.Till postboxarna levereras också tidningshållare. Även dessa finns i många olika kulörer och varianter.

Låssystem

I samband med nya säkerhetsdörrar levererar vi oftast låssystem i olika varianter för att få en bra kombination av trygghet, bekvämlighet och säkerhet i hemmet. Vi anpassar låssystemet efter era behov med allt ifrån elektroniskt lås till mekaniskt med kopieringsskyddade nycklar.

Entrépartier

Entrén är det första du möter i fastigheten. Vi anpassar entrépartier utefter byggåret på fastigheten och installerar också passagesystem för högre säkerhet. Partierna tillverkas i trä, stål och aluminium och går att få i många olika varianter.

Referenser