Offert

Fyll i offertförfrågan nedan, så kontaktar vi dig inom kort!

Vad är du intresserad av?
Offert

Säkerhetsdörr Standard

En lättskött och tålig
standardsäkerhetsdörr

Med en dörr från Svenska Skydd till lägenhetsentrén skapar du dig ett tryggare och mera bekvämt boende. Våra dörrar består av laminerad stålplåt som effektivt dämpar störande ljud från trapphuset och gör det svårt för ovälkomna gäster att ta sig in.


Standarddörr

Grunden är en laminerad stålplåt som vi sedan levererar i alla möjliga utföranden så att den ska passa dina önskemål och miljö. Vi har dessutom utökat vårt sortiment med nya laminat i äkta träkänsla. Dörren levereras komplett med en stabil karm och förutom att den stänger ute ovälkomna gäster slipper du störas av ljud från trapphuset och matos från grannarna. Vi hjälper givetvis till med montering av din nya dörr.

TEKNISK SPECIFIKATION SVENSKA SKYDD MK3

Dörrblad

Tjocklek 55 mm
Material Aluzinkbehandlad, foliebelagd stålplåt
Konstruktion Dörrplåtarna fogas samman genom limning Dörrbladets gångjärn är justerbara i höjdled och säkrade med 2 tappar i dörrbladets bakkant Dörrblad är försett med nödvändiga förstärkningar för inbrottsskydd.

Karm

Material Pulverlackerad kallvalsad stålplåt, profilvalsad med spår för tätningslist.
Tröskel Massiv ek på stålplatta
Konstruktion Karmarna är tillverkade för eftermontage ; montageprofil eller karmhylsa.
Kulör NCS S0502-Y

Egenskaper

Säkerhetsklass Motstår praktiskt inbrottsförsök enl klass 3 enl. SS-EN 1627. Total testtid* 20 min varav effektiv angreppstid 5 min. Angrepp med verktyg som skruvmejsel, kofot, kilar, etc. *Att man skiljer på total tid och angreppstid ger testpersonen möjlighet att ta paus för att vila och tänka igenom nästa steg.
Brandklass EI 30/E 60 / A 60, EI 30/A 30 med brevinkast
Röktäthetsklass (brandgastäthetsklass) Sa och Sm
Ljudklass R’w 35 dB med monterad tätningslist i karm, tröskel och överfals
U-värde
Standardutförande Levereras komplett med karm och tätningslist. Huvudlås Klass 3. Extralås Klass 3.

Egenskaper och klassningar

Det finns olika klasser och standarder på säkerhetsdörrar. Tidigare klassades dörrarna enligt Svensk Standard i klass 1-4, exempelvis klass 2 enligt SS 817345. Denna standard har utgått. Den nu gällande standarden är SS EN-1627, vilket är en europeisk standard, där inbrottsklasserna benämns med prefixet RC (Resistance Class på engelska) eller MK (Motståndsklass på svenska) samt det nummer i vilken klass den är provad i. Klasserna kan vara RC2, RC3 samt RC4 där den vanligaste till lägenheter är RC3. Enligt Boverkets riktlinjer skall en nyinstallerad säkerhetsdörr till lägenhet vara brandklassad och brandgastät. Vår dörr håller brandklass EI30 vilket betyder att den kan bromsa en brand i minst 30 minuter. Den är även brandgastät enligt Sa och Sm.

Att tänka på inför köp

Din nya säkerhetsdörr bör åtminstone uppfylla klass 3 om syftet är att skaffa dig ett bra inbrottsskydd som också är försedd med minst en godkänd låsenhet. Vi anser dessutom att man inte bör ha en säkerhetsdörr med högre klass än klass 3, då detta kan försvåra arbetet vid nödsituationer för räddningstjänst, brandförsvaret eller liknande. Tänk också på att säkerhetsdörren bör vara brandklassad till åtminstone EI 30, vilket innebär att den klarar av att bromsa en brand upp till 30 minuter. Om du är den enda i trapphuset som ska byta din dörr mot säkerhetsdörr, tänk då på att se till att dörren får den färg som de övriga i fastigheten så att det bli enhetligt.

Referenser

Vi har hjälpt boende i hela Sverige med nya säkerhetsdörrar där vi har minskat risken för inbrott och ökat trivseln bland boende. Läs mer om våra referenser.

Vanliga frågor och svar om säkerhetsdörr standard

1Hur lång tid tar det att montera säkerhetsdörrar?
Montering av en säkerhetsdörr i standardutförande tar cirka 2 timmar.
2Vilka träslag kan vi välja mellan?
Vi har flera laminat att välja mellan och vi har nu utökat vårt sortiment med laminat med äkta träkänsla. Vad är du intresserad av? Ring oss på 0200 76 76 76 så kan vi berätta mer.