Säkerhetsdörrar från
Svenska Skydd

Marknadens bästa säkerhetsdörrar – CH133 och CH333

Vi tillverkar våra säkerhetsdörrar själva och levererar dörrarna i alla tänkbara utföranden och utseenden. Hos oss hittar du även säkerhetsdörren för utomhusbruk med ett U-värde på endast 0,82.

Tryggt och trivsamt
med säkerhetsdörr

Varför väljer många en säkerhetsdörr?

I de mer tätbefolkade områdena är det mer vanligt med lägenhetsinbrott där tjuvar oftast tar sig in via dörren till lägenheten. Den främsta orsaken till att många väljer att byta sina äldre dörrar till en säkerhetsdörr är just för att förhindra att inbrott sker.

Välj Svenska Skydds säkerhetsdörrar

Vi tillverkar våra säkerhetsdörrar i vår fabrik i Eskilstuna där grunden är en laminerad ståldörr. Utseende och finish går helt i linje med dina önskemål och fastighetens miljö. Vi levererar inom- och utomhusdörrar i alla möjliga utföranden. Vår säkerhetsdörr är certifierad enligt nya Europastandarden EN-1627:2011. Svenska Skydd startade sin verksamhet 1995. Affärsidén var att förse fastighetsägare med marknadens bästa säkerhetsdörrar. Genom åren har våra produkter och tjänster utökat och idag arbetar vi mot två kundsegment, bostadsbolag/fastighetsägare samt bostadsrättsföreningar. Vid en upphandling av t ex säkerhetsdörrar finns vi behjälpliga med vår gedigna kunskap, vad man bör tänka på vid en trapphusrenovering eller hur man går tillväga när man ska måla om sitt trapphus. Vi har egen anställd personal där vi har ett nära samarbete genom hela arbetsprocessen med projektledare, produktionsledare och arbetsledare. Det skapar trygghet och en nära dialog med beställaren, från avtal till slutbesiktning. Vid en trapphusrenovering är det många olika moment som skall utföras i trapphuset. Nya säkerhetsdörrar, trapphusmålning, armaturer, eldragningar, renovering av hisskorg, slipning av golv och kanske installation av nya fastighetsboxar. Vi tillhandahåller en dedikerad projektledare till föreningen som håller samman hela entreprenaden så att det ska bli så smidigt som möjligt för styrelsen.


En lättskött och
tålig säkerhetsdörr

Vår säkerhetsdörr är tillverkad i trämönstrad eller lackerad stålplåt som är lättskött och tålig. Dörren levereras med en kraftig och stabil stålkarm. Med moderna laminat och färgalternativ formar vi dörren helt efter kundens önskemål.

Vi har dessutom utökat vårt sortiment med flera nya laminat som har en känsla av äkta trä.

Dörren levereras komplett med en stabil karm och förutom att den stänger ute ovälkomna gäster slipper du störas av ljud från trapphuset och matos från grannarna. Vi hjälper givetvis till med montering av din nya dörr.

Läs mer om våra standarddörrar

Säkerhetsdörr anpassad
efter originaldörren

Begreppet specialdörr innebär att vi anpassar den nya säkerhetsdörren efter originaldörrana i fastigheten, oavsett tidsepok och utseende. Det kan vara allt ifrån ståtliga pardörrar med vackra överljus till en avskalad och stram dörr från 1930 med ett enklare listverk. Även om vi nytillverkar säkerhetsdörrar så vill vi att det ska kännas gedigna och gamla. Därför har vi valt att platsmåla våra dörrar ute i trapphuset. På så sätt får vi fram den äkta känslan.

Vi nytillverkar dörrar som känns genuina. Alla dörrar platsmålas för att vi ska få till den rätta känslan. Med vår specialdörr får du en säkerhetsdörr med hög kvalité samtidigt som fastighetens kulturarv bevaras.

Läs mer om våra specialdörrar


Ny säkerhetsdörr
för utomhusbruk

Svenska Skydd MK3 YD är den första svenska säkerhetsdörren för utomhusbruk som har ett så lågt U-värde på endast 0,82. Det innebär att den klarar av höga isoleringskrav. Dörren håller kylan ute, minskar uppvärmningskostnaden och sparar därmed på miljön, samtidigt som den förebygger inbrott, bränder och stänger ute oljud.

Läs mer om våra utomhussäkerhetsdörrar

Att tänka
på inför köp

Din nya säkerhetsdörr bör åtminstone uppfylla klass MK3 om syftet är att skaffa dig ett bra inbrottsskydd som också är försedd med minst en godkänd låsenhet. Vi anser dessutom att man inte bör ha en dörr med högre klass än klass MK3, då detta kan försvåra arbetet vid nödsituationer för räddningstjänst, brandförsvaret eller liknande. Tänk också på att säkerhetsdörren bör vara brandklassad till åtminstone EI2 15/EW 30, vilket innebär att den klarar av att bromsa en brand upp till 30 minuter. Om du är den enda i trapphuset som ska byta din dörr mot säkerhetsdörr, tänk då på att se till att dörren får den färg som de övriga i fastigheten så att det bli enhetligt.


Säkerhetsdörrar, klassningar,
certifikat och produktblad

Det finns olika klasser och standarder på säkerhetsdörrar. Tidigare klassades dörrarna enligt Svensk Standard i klass 1-4, exempelvis klass 2 enligt SS 817345. Denna standard har utgått. Den nu gällande standarden är SS EN-1627, vilket är en europeisk standard, där inbrottsklasserna benämns med prefixet RC (Resistance Class på engelska) eller MK (Motståndsklass på svenska) samt det nummer i vilken klass den är provad i. Klasserna kan vara RC2, RC3 samt RC4 där den vanligaste till lägenheter är RC3. Enligt Boverkets riktlinjer skall en nyinstallerad säkerhetsdörr till lägenhet vara brandklassad och brandgastät. Vår dörr håller brandklass EI2 15/EW 30 vilket betyder att den kan bromsa en brand i minst 30 minuter. Den är även brandgastät enligt Sa och S200.


När ni ska välja säkerhetsdörr, var noga med att kontrollera både certifikat och inbrottsstandard. Våra säkerhetsdörrar uppfyller inbrottsstandarden SS EN-1627 samt certifikat, utfärdade i Sverige. Ni kan läsa mer om inbrottsskydd på stoldskyddsforeningen.se och på RISE, ri.se.


Inbrottsklassade dörrar

Säkerhetsdörrarnas uppgift är att skydda mot inbrott. Hur väl dörrarna står emot inbrott testas på olika sätt och testerna visar om dörren klarar den inbrottsklass som den är byggd för att klara av. SS-EN 1627 har inbrottsklasser RC1 till RC6. För lägenhetsdörrar används RC 3. RC betyder Resistance Class.

Läs mer om våra inbrottsklassade dörrar

Brandklassade dörrar

Boverkets byggregler (BBR) föreskriver att lägenheter ska ha brandklassade dörrar. Klassen ska vara EI30 enl. gamla standarden som fortfarande finns på dispens under samexistensperioden fram till 2018. Sen gäller EI2 15/EW 30, som är den nya standarden för lägenheter.

Läs mer om våra brandklassade dörrar


Brandgasklassade dörrar

Inandning av giftig rök är den vanligaste dödsorsaken vid bostadsbränder. Från 2013 är det därför lag på att alla dörrar som monteras i lägenheter ska vara brandgastäta.

Läs mer om våra brandgasklassade dörrar


Ljudklassade dörrar

Tystnaden är en sällsynt men efterfrågad kvalitet för många. Bättre ljudreducering är ett av de största önskemålen hos lägenhetsinnehavarna.

Läs mer om våra ljudklassade dörrarVanliga frågor och svar om säkerhetsdörrar

Varför ska jag ha en säkerhetsdörr?

Äldre dörrar är enkla att bryta sig igenom och ett larm påskyndar endast en tjuvs vistelse i bostaden. En säkerhetsdörr i kraftfullt stål är inbrottssäker, brandsäker och varken ljud eller oönskad doft tränger sig in över tröskeln. En säker dörr höjer dessutom värdet på din bostad och framförallt boendekomforten. Det första du kommer att märka när du skaffar en säkerhetsdörr är tystnaden. Dörrens konstruktion tar effektivt bort störande ljud från trappuppgången. När du stängt dörren kommer varken tjuvar, ljud, drag eller andra obehagligheter, t ex eldsvåda eller grannens matos, över tröskeln. Isoleringen i dörrbladet och tätningen mellan karm och dörrblad gör också att du kan sänka din energikostnad.

Vad kostar en säkerhetsdörr?

Vad en säkerhetsdörr kommer att kosta dig kan variera beroende på vilken typ av säkerhetsdörr du önskar. Kontakta oss via vårt kontaktformulär eller ring oss på 0200-76 76 76 så hjälper vi dig. Om du jämför priser på säkerhetsdörrar - tänk på att det ofta skiljer sig mycket när det kommer till garantier, leveranstider, installation mm. så att du gör en rättvis jämförelse.

Var tillverkas säkerhetsdörrar från Svenska skydd

Svenska Skydd har egen produktion av säkerhetsdörrar i Eskilstuna.

Hur installerar jag en säkerhetsdörr?

Installation ingår i våra säkerhetsdörrar. Du bör undvika att montera en säkerhetsdörr själv. Det krävs proffessionell hjälp för att du ska uppnå den säkerheten dörren kan ge dig.

Hur ser en säkerhetsdörr ut?

Det finns flera varianter av säkerhetsdörrar. Vår standarddörr är tillverkad i trämönstrad eller lackerad stålplåt och finns i flera färgalternativ, inklusive laminat som ser ut som äkta trä. Vi kan även tillverka dörren så att den ser ut precis som din nuvarande dörr. Se exempel på säkerhetsdörrar.


Referenser

Bostadsbolag

Vi har genom åren hjälpt många bostadsbolag där vi levererat och monterat säkerhetsdörrar i fastigheterna. Vi har därmed ökat säkerhet och trivseln i många trapphus. Här kan du läsa några uttalanden från bostadsbolag som vänt sig till oss, och låta dig inspireras.

I mer än 10 år har vi anlitat Svenska Skydd, det torde räcka som omdöme. Kompetent, serviceinriktat, stor kapacitet, prisvärt.
– Förvaltaren

Vi har bara bra erfarenheter av Svenska Skydd som alltid är lätt att få tag på. En annan av deras styrkor är att de håller utlovade leveranstider och för en bra dialog med våra hyresgäster.
– Telge Bostäder

BRF Grim Park

Svenska Skydd samarbetade med en konstnär som hjälpte oss med färgsättningen och att i någon mån som vi ville, hålla oss till det 50-tal då husen byggdes. Killarna som utförde jobbet var urtrevliga och jag tror de blev bjudna på mer kaffe o kakor än de någonsin kunde önska av de gamla damerna i husen. Svenska Skydd genomförde jobbet från A till Ö efter högst ställda krav och än idag får vi komplimanger för våra vackra 50-tals trappuppgångar. Tack hela gänget på Svenska Skydd!

BRF Rörstrandsgatan 15

Svenska skydd fick förfrågan på referens från en hantverkare som jobbat för föreningen. Föreningen skulle ha nya säkerhetsdörrar, postboxar och armaturer. Passagesystem ska installeras och alla marmorgolv ska slipas. Det är en väldigt omfattande trapphusrenovering men ett mindre inspirerande förslag på trapphusmålning enligt vår åsikt. Vi tror rent krasst att de kulörer man valt inte kommer att bli bra mottagna från medlemmarna. Efter möte med BRF så bestäms det att vi målar upp två förslag, en på den färgsättning som de köpt och en nya mer tidstypisk framtagen av Svenska skydd. Medlemmarna bjuds in till omröstning och vårt nya förslag vinner med 50-2. Bostadsrättsföreningen fick en vacker tidstypisk färgsättning och de nya säkerhetsdörrarna kom fram på bästa sätt. Armaturer i 1920-talsstil och de nyslipade golven blev pricken över i:et.

BRF Grevturegatan 80

Vi träffar föreningen för en frågan om nya säkerhetsdörrar och postboxar till alla boende. Man träffas ett par gånger och frågan om en trapphusrenovering kommer på tal. Svenska skydd gör en färghistorisk undersökning får att en bra bild hur man gör en tidstypisk trapphusmålning för 1920-tal. Det slutar med att alla dörrar byts till Säkerhetsdörrar och att alla tre trapphusen dekorationsmålas från topp till tå. Alla armaturer byts till nya tidstypiska hängande varianter och det blir nya vackra namntavlor till alla trapphusen. En komplett trapphusrenovering!