Offert

Fyll i offertförfrågan nedan, så kontaktar vi dig inom kort!

Vad är du intresserad av?
Offert

Säkerhetsdörrar

Säkerhetsdörrar från
Svenska Skydd

Vi erbjuder marknadens bästa säkerhetsdörrar – Svenska Skydd MK3. Vi tillverkar våra säkerhetsdörrar själva och levererar dörrarna i alla tänkbara utföranden och utseenden. Hos oss hittar du även säkerhetsdörren för utomhusbruk med ett U-värde på endast 0,82.

Tryggt och trivsamt med säkerhetsdörr

Varför väljer många en säkerhetsdörr? I de mer tätbefolkade områdena är det mer vanligt med lägenhetsinbrott där tjuvar oftast tar sig in via dörren till lägenheten. Den främsta orsaken till att många väljer att byta sina äldre dörrar till en säkerhetsdörr är just för att förhindra att inbrott sker.

Men fler fördelar kommer med en säkerhetsdörr som ökar trivseln i fastigheten.


Du behöver inte längre störas av spring och annat ljud från trapphuset.
Vid brand bromsar en säkerhetsdörr elden vilket kan vara avgörande mellan liv och död.

En säkerhetsdörr hindrar exempelvis matos från att sprida sig ut till trapphuset.
En säkerhetsdörr isolerar värme vilket sänker energikostnader och är därmed snäll mot vår miljö!

Välj Svenska Skydd säkerhetsdörrar

Vi tillverkar våra säkerhetsdörrar i vår fabrik i Eskilstuna där grunden är en laminerad ståldörr. Utseende och finish går helt i linje med dina önskemål och fastighetens miljö. Vi levererar säkerhetsdörrar i alla möjliga utföranden. Vår säkerhetsdörr är certifierad enligt nya Europa Standarden EN-1627. Svenska Skydd startade sin verksamhet 1995. Affärsidén var att förse fastighetsägare med marknadens bästa säkerhetsdörrar. Genom åren har våra produkter och tjänster utökat och idag arbetar vi mot två kundsegment, bostadsbolag/fastighetsägare samt bostadsrättsföreningar. Vid en upphandling av t ex säkerhetsdörrar finns vi behjälpliga med vår gedigna kunskap, vad man bör tänka på vid en trapphusrenovering eller hur man går tillväga när man ska måla om sitt trapphus. Vi har egen anställd personal där vi har ett nära samarbete genom hela arbetsprocessen med projektledare, produktionsledare och arbetsledare. Det skapar trygghet och en nära dialog med beställaren, från avtal till slutbesiktning. Vid en trapphusrenovering är det många olika moment som skall utföras i trapphuset. Nya säkerhetsdörrar, trapphusmålning, armaturer, eldragningar, renovering av hisskorg, slipning av golv och kanske installation av nya fastighetsboxar. Vi tillhandahåller en dedikerad projektledare till föreningen som håller samman hela entreprenaden så att det ska bli så smidigt som möjligt för styrelsen.

Säkerhetsdörrens egenskaper och klassningar

Det finns olika klasser och standarder på säkerhetsdörrar. Tidigare klassades dörrarna enligt Svensk Standard i klass 1-4, exempelvis klass 2 enligt SS 817345. Denna standard har utgått. Den nu gällande standarden är SS EN-1627, vilket är en europeisk standard, där inbrottsklasserna benämns med prefixet RC (Resistance Class på engelska) eller MK (Motståndsklass på svenska) samt det nummer i vilken klass den är provad i. Klasserna kan vara RC2, RC3 samt RC4 där den vanligaste till lägenheter är RC3. Enligt Boverkets riktlinjer skall en nyinstallerad säkerhetsdörr till lägenhet vara brandklassad och brandgastät. Vår dörr håller brandklass EI30 vilket betyder att den kan bromsa en brand i minst 30 minuter. Den är även brandgastät enligt Sa och Sm.


En lättskött och tålig säkerhetsdörr

Vår säkerhetsdörr är tillverkad i laminerad stålplåt som är lättskött och tålig. Dörren levereras med en kraftig och stabil stålkarm. Med moderna laminat och färgalternativ formar vi dörren helt efter kundens önskemål.

Vi har dessutom utökat vårt sortiment med flera nya laminat som har en känsla av äkta trä.

Dörren levereras komplett med en stabil karm och förutom att den stänger ute ovälkomna gäster slipper du störas av ljud från trapphuset och matos från grannarna. Vi hjälper givetvis till med montering av din nya dörr.

Läs mer om våra standarddörrar

Säkerhetsdörr anpassad efter originaldörren

Begreppet specialdörr innebär att vi anpassar den nya säkerhetsdörren efter originaldörrana i fastigheten, oavsett tidsepok och utseende. Det kan vara allt ifrån ståtliga pardörrar med vackra överljus till en avskalad och stram dörr från 1930 med ett enklare listverk. Även om vi nytillverkar säkerhetsdörrar så vill vi att det ska kännas gedigna och gamla. Därför har vi valt att platsmåla våra säkerhetsdörrar ute i trapphuset. På så sätt får vi fram den äkta känslan.

Oavsett vilket utseende din dörr har eller från vilken tidsepok den kommer ifrån, så återskapar vi den. Det kan handla om allt från ståtliga pardörrar med vackra överljus till en mera avskalad och stram dörr från 1930-talet. Vi nytillverkar dörrar som känns genuina. Alla dörrar platsmålas för att vi ska få till den rätta känslan. Med vår specialdörr får du en säkerhetsdörr med hög kvalité samtidigt som fastighetens kulturarv bevaras.

Läs mer om våra specialdörrar


Ny säkerhetsdörr för utomhusbruk

Säkerhetsdörr Svenska Skydd MK3 YD är den första svenska säkerhetsdörren för utomhusbruk som har ett så lågt U-värde på endast 0,82. Det innebär att den klarar av höga isoleringskrav. Dörren håller kylan ute, minskar uppvärmningskostnaden och sparar därmed på miljön, samtidigt som den förebygger inbrott, bränder och stänger ute oljud.

Läs mer om våra utomhussäkerhetsdörrar

Vanliga frågor och svar om säkerhetsdörrar

1Varför ska jag ha en säkerhetsdörr?
Äldre dörrar är enkla att bryta sig igenom och ett larm påskyndar endast en tjuvs vistelse i bostaden. En säkerhetsdörr i kraftfullt stål är inbrottssäker, brandsäker och varken ljud eller oönskad doft tränger sig in över tröskeln. En säkerhetsdörr höjer dessutom värdet på din bostad och framförallt boendekomforten. Det första du kommer att märka när du skaffar en säkerhetsdörr är tystnaden. Dörrens konstruktion tar effektivt bort störande ljud från trappuppgången. När du stängt dörren kommer varken tjuvar, ljud, drag eller andra obehagligheter, t ex eldsvåda eller grannens matos, över tröskeln. Isoleringen i dörrbladet och tätningen mellan karm och dörrblad gör också att du kan sänka din energikostnad.
2Vad kostar en säkerhetsdörr?
Vad en säkerhetsdörr kommer att kosta dig kan variera beroende på vilken typ av säkerhetsdörr du önskar. Kontakta oss via vårt kontaktformulär eller ring oss på 0200-76 76 76 så hjälper vi dig. Om du jämför priser på säkerhetsdörrar - tänk på att det ofta skiljer sig mycket när det kommer till garantier, leveranstider, installation mm. så att du gör en rättvis jämförelse.
3Var tillverkas säkerhetsdörrar från Svenska skydd
Svenska Skydd har egen produktion av säkerhetsdörrar i Eskilstuna.
4Hur installerar jag en säkerhetsdörr?
Installation ingår i våra säkerhetsdörrar. Du bör undvika att montera en säkerhetsdörr själv. Det krävs proffessionell hjälp för att du ska uppnå den säkerheten dörren kan ge dig.
5Hur ser en säkerhetsdörr ut?
Det finns flera varianter av säkerhetsdörrar. Vår standarddörr är tillverkad i laminerad stålplåt och finns i flera färgalternativ, inklusive laminat som ser ut som äkta trä. Vi kan även tillverka dörren så att den ser ut precis som din nuvarande dörr. Se exempel på säkerhetsdörrar.

Svenska skydds kontor

Svenska Skydd har kontor i Stockholm, Göteborg, Eskilstuna, Helsingborg, Norrköping och Uppsala. Om du vill komma i kontakt med något av våra kontor kan du använda kontaktformuläret högst upp på denna sida eller se samtliga kontaktuppgifter under Kontakta oss

Referenser

Bostadsbolag

Vi har genom åren hjälpt många bostadsbolag där vi levererat och monterat säkerhetsdörrar i fastigheterna. Vi har därmed ökat säkerhet och trivseln i många trapphus. Här kan du läsa några uttalanden från bostadsbolag som vänt sig till oss, och låta dig inspireras. I mer än 10 år har vi anlitat Svenska Skydd, det torde räcka som omdöme. Kompetent, serviceinriktat, stor kapacitet, prisvärt. – Förvaltaren

Privatperson

Snabbt och proffsigt - Bytte min skruttiga gamla lägenhetsdörr till en säkerhetsdörr och kan varmt rekommendera Svenska skydd. Det gick mycket snabbt och det syntes inte ett spår av att de varit där när det var klart. Dörren ser ut som att den alltid suttit där. Kvalitét! – Malin

BRF Grim Park

Svenska Skydd samarbetade med en konstnär som hjälpte oss med färgsättningen och att i någon mån som vi ville, hålla oss till det 50-tal då husen byggdes. Killarna som utförde jobbet var urtrevliga och jag tror de blev bjudna på mer kaffe o kakor än de någonsin kunde önska av de gamla damerna i husen. Svenska Skydd genomförde jobbet från A till Ö efter högst ställda krav och än idag får vi komplimanger för våra vackra 50-tals trappuppgångar. Tack hela gänget på Svenska Skydd!

BRF Rörstrandsgatan 15

Svenska skydd fick förfrågan på referens från en hantverkare som jobbat för föreningen. Föreningen skulle ha nya säkerhetsdörrar, postboxar och armaturer. Passagesystem ska installeras och alla marmorgolv ska slipas. Det är en väldigt omfattande trapphusrenovering men ett mindre inspirerande förslag på trapphusmålning enligt vår åsikt. Vi tror rent krasst att de kulörer man valt inte kommer att bli bra mottagna från medlemmarna. Efter möte med BRF så bestäms det att vi målar upp två förslag, en på den färgsättning som de köpt och en nya mer tidstypisk framtagen av Svenska skydd. Medlemmarna bjuds in till omröstning och vårt nya förslag vinner med 50-2. Bostadsrättsföreningen fick en vacker tidstypisk färgsättning och de nya säkerhetsdörrarna kom fram på bästa sätt. Armaturer i 1920-talsstil och de nyaslipade golven blev pricken över i:et. säkerhetsdörrar i brf

BRF Grevturegatan 80

Vi träffar föreningen för en frågan om nya säkerhetsdörrar och postboxar till alla boende. Man träffas ett par gånger och frågan om en trapphusrenovering kommer på tal. Svenska skydd gör en färghistorisk undersökning får att en bra bild hur man gör en tidstypisk trapphusmålning för 1920-tal. Det slutar med att alla dörrar byts till Säkerhetsdörrar och att alla tre trapphusen dekorationsmålas från topp till tå. Alla armaturer byts till nya tidstypiska hängande varianter och det blir nya vackra namntavlor till alla trapphusen. En komplett trapphusrenovering! säkerhetsdörrar 1920-tal BRF