Vad är skälet till att köpa en säkerhetsdörr?

I förra veckan hjälpte vi ett bostadsbolag i södra Stockholm med att akut montera flera säkerhetsdörrar efter en inbrottsvåg i området. Då börjar jag att fundera på över varför man vill installera en säkerhetsdörr.

Jag tror att skälen är olika. I ovannämnda är nog skälet att känna sig mera trygg. Andra kunder till oss säger att de vill ha en bättre boendekomfort där egenskapen tyst står högt på listan. Andra vill känna sig trygg med eventuell brand och några andra tycker att en tät dörr som stänger ute lukt från trapphuset är det viktigaste. Oavsett av vilket skäl man väljer att köpa en säkerhetsdörr blir resultatet detsamma. Den nya dörrens egenskaper är just att det blir tystare, det blir tätare och det blir tryggare.

Hur ser våra säkerhetsdörrar ut? Vi har dörrar i alla utföranden. Våra dörrar tillverkas i vår fabrik i Eskilstuna. De flesta dörrar vi monterar är sk standarddörrar i laminerad stålplåt. Vi har ett stort sortiment av laminat för att passa in i alla miljöer. Har man behov att att den nya säkerhetsdörren skall efterlikna befintliga dörrar i fastigheten löser vi det också. Med hjälp av våra duktiga snickare förädlar vi ståldörren med utanpåliggande boarder som sedan målas på plats i trapphuset för att den ska smälta in på bästa sätt. Vi har även säkerhetsdörrar för utomhusbruk till flerbostadshus med ett väldigt lågt u-värde.

Behöver man ett eller två lås? Våra säkerhetsdörrar är testade och godkända med ett lås. Många kunder väljer ändå att ha två lås på sin nya dörr och det är något vi också rekommenderar. Dels så blir den svårare att bryta upp och sedan är en stor fördel att man kan ge access till sin lägenhet på ett helt annat sätt.

Brevinkast eller inte? Fler och fler bostadsrättsföreningar väljer att ta bort brevinkastet i de nya dörrarna och montera fastighetsboxar istället. Väljer man detta monteras även en tidningshållare vid dörren så att man smidigt får sin morgontidning levererad. Boendekomforten blir även bättre då det blir tätare och tystare utan brevinkast.