Enkelt formspråk

NU är vi tillbaka igen efter en härlig sommar. Jag tillbringade några veckor av min semester vid Atlantkusten i Frankrike. Det som jag bl a fascinerades av var alla dessa vackra hus, pampiga och stora med massor av utsmyckningar. Dock hade jag lite svårt med att se från vilken epok de tillhörde då arkitekturen skiljer sig från det vi är vana med här hemma. Otroligt intressant att se lite annat i alla fall!

Precis innan jag gick på semester var jag i Stockholm och dokumenterade några fastigheter vi renoverat under året. Jag slås fortfarande av hur otroligt vackra dessa trapphus blir efter en totalrenovering. Den fastighet jag blev mest överraskad av denna gång var en bostadsrättsförening i Vasastan med byggår 1960. Entréporten är enormt vacker och tidstypisk i ek med fina ljusinsläpp. I entrén är taket nedsänkt för att få bra effekt tillsammans med dessa vackra armaturer som ni ser på bilden.

Med enkelt formspråk har vår duktiga snickare gjort ett tidstypiskt elementskydd, avskalat i sin enkelhet. Moderna fastighetsboxar sitter i entrén och de nya säkerhetsdörrarna känns även de tidstypiska för epoken. Väggarna är målade i en ljus kulör som går åt det grågröna hållet vilket ger ett sobert intryck. Jag hade även turen att träffa en medlem i bostadsrättsföreningens styrelse, som varit med under hela entreprenaden. Han var otroligt nöjd och tacksam för att slutresultatet blivit så bra, t o m över förväntan och det är ju ett bra betyg för oss.

Jag ger alla involverade i detta projekt en stor eloge. Det är en fröjd att åka och dokumentera alla dessa vackra trapphus vi renoverar.